Reteta Ciorba De Perisoare Cu Bors Acru De Casa
Ingrediente ciorba de perisoare
- 400g carne de porc tocata
- 5 cepe (2 pentru perisoare, 3 pentru ciorba)
- 6 oua (4 pentru perisoare, 2 pentru ciorba)
- 5 linguri orez ( 3 pentru perisoare, 2 pentru ciorba)
- 1 lingurita piper macinat
- 2l bors acru de casa
- 1l apa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- ¼ telina radacina
- 5 cartofi
- 1 legatura leustean verde
- 2 lingurite sare
Mod de preparare bors de perisoare
Zarzavatul pentru ciorba se curata si se taie cubulete, apoi se caleste in putin ulei si un praf de sare. Se adauga apa cat sa-l acopere si
se fierbe la foc mic timp de zece minute. Separat se pune borsul la fiert intr-o oala.
Ceapa pentru perisoare se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca bine carnea tocata intr-un castron cu ceapa tocata marunt, sarea, piperul macinat, orezul si ouale. Perisoarele trebuie sa fie putin mai piperate ca sa fie gustoase, iar pentru niste perisoare tari si bine legate continutul trebuie sa fie moale, aproape sa curga printre degete.
Ceapa pentru perisoare se curata, se spala si se taie marunt. Se amesteca bine carnea tocata intr-un castron cu ceapa tocata marunt, sarea, piperul macinat, orezul si ouale. Perisoarele trebuie sa fie putin mai piperate ca sa fie gustoase, iar pentru niste perisoare tari si bine legate continutul trebuie sa fie moale, aproape sa curga printre degete.
Dupa ce a fiert zarzavatul
se adauga borsul si se lasa sa dea un clocot. Se da focul mic si se adauga perisoarele una cate una fara sa se amestece, ele vor iesi singure la suprafata. Se ia putina carne in palme, se modeleaza perisoarele dupa
marimea si forma dorita si se dau drumul in oala. Se continua fierberea timp de 15 minute la foc mic fara sa faramam perisoarele. Se mai adauga putin orez, ouale
batute spuma, verdeata taiata marunt, se potriveste gustul de sare si se opreste focul. Se serveste ciorba de perisoare calda cu un ardei iute alaturi. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu