Reteta Cornulete Cu Nuca Si Rahat Retete Cornulete Fragede De Casa
- 1kg faina alba
- 1 ou
- 250g untura din osanza
- 1 ceasca apa sau lapte
- 300g rahat taiat bucatele
- 50g alune decojite sau miez de nuca
- 25g drojdie proaspata
- 1 lingura otet
- zahar pudra simplu vanilat pentru ornat
- 1 lingurita rasa sare
Mod de preparare cornulete cu untura
Se amesteca faina cu sarea, se adauga in faina drojdia topita cu putin zahar, untura topita, oul batut spuma si se amesteca bine compozitia. Se adauga otetul si putina apa sau lapte si se amesteca cand se obtine un aluat elastic. Se fac bile din aluat care se intind cu sucitorul sub forma de cerc si se taie cu ajutorul unui cutit special de patiserie in opt sfere. Pe fiecare bucata se pune aproape de margine cate o bucatica de rahat si o aluna sau nuca, se poate pune si gem sau magiun. Se ruleaza de la exterior la interior formandu-se asfel cornuletele. Se asaza in tava si se dau la cuptorul incins bine aproximativ 20- 25 de minute la 250 grade celsius, eu am folosit un cuptor electric. Dupa ce s-au rumenit se scot din tava si se pudreaza calde cu zahar pudra. Cornulete de casa fragede, un desert dulce cu un gust minunat, o reteta de dulciuri de casa foarte simplu si usor de preparat. Pofta Buna!
Alo nu ne da-ti si noua sa gustam :) ca mi sa facut pofta....
RăspundețiȘtergereFragede si bune, la fel le fac si eu!
RăspundețiȘtergereEste rețetă de cornulețe pe care o făceam în vremea lui Ceaușescu, atunci nu aveai multe posibilități, dar osanza toți aveam.
RăspundețiȘtergere