Retete Drob De Pui Cu Ciuperci Reteta De Casa
Ingrediente drob de pui
- 2 pulpe de pui mari
- ½ piept de pui
- 0,5kg ficat de pui
- 400g ciuperci champignon
- 5-10 oua
- 2 legaturi ceapa verde
- 1
legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- 1 ceapa potrivita
- 1 lingurita sare (dupa gust)
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita boia de ardei iute
- ½ lingurita cimbru uscat
- 3 linguri ulei
- 1 foaie de placinta
Mod de preparare drob de pui cu ciuperci
Pieptul si pulpele de pui se curata si se spala, se fierb putin in apa cu sare si se spumeaza. Separat se fierbe apa si se adauga ficatul de pui si se dau cateva clocote. Cand sunt gata se scot cu paleta, se racesc si se taie carnea de pui marunt iar ficatul de pui putin mai mare. Ceapa uscata se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se taie in 2-4 bucati. Se caleste ceapa in ulei cu un praf de sare, se adauga si ciupercile, se amesteca de cateva ori si se lasa la racit. Ceapa verde, mararul, patrunjelul se spala si se taie marunt. Ouale se bat spuma cu un praf de sare.Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Se unge o tava cu ulei, se asaza foaia de placinta si se unge cu putin ulei, se asaza compozitia in tava (in compozitie se pot pune cateva oua intregi fierte tari si curatate de coaja), se acopera cu foaie de placinta, se unge cu ulei si cu ou si se introduce in cuptorul incins pentru aproximativ 40 minute la 220 grade celsius. Drob de pui cu ciuperci de casa, o reteta de drob delicioasa, un aperitiv pentru masa de Paste, o alternativa la drobul de miel. Pofta Buna!
Am retinut reteta ta si o sa fac drobul de Paste pentru ca imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergere