Reteta Friptura De Pui Intreg Cu Cartofi La Cuptor
- 1 pui de 1,5kg
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingurita cimbru macinat
- 2 foi de dafin
- 3 catei de usturoi piasat
- 3 linguri ulei
- 50g unt
- 150ml vin alb
- 1 ceasca apa sau supa de carne
- 1kg cartofi
Mod de preparare friptura de pui cu cartofi la cuptor
Puiul se parleste si se spala cu apa rece, se despica pe spate sau pe piept, se freaca bine cu sare grunjoasa si se pune intr-un castron la frigider pentru 24 ore. Se pregateste o tava de cuptor in care se toarna uleiul si o ceasca de apa sau supa de carne, puiul se freaca bine cu un amestec preparat din piper, boia, cimbru, usturoi, unt si o lingura de ulei, apoi se asaza in tava si se introduce in cuptorul incins.
Cartofii se curata si se taie in 4-6 bucati, se condimenteaza cu sare, boia, piper si dafin. Dupa 30 de minute se intoarce puiul si se stropeste cu vin, se pun si cartofii in jurul lui, daca este nevoie se mai pune o ceasca de apa sau supa si se introduce din nou la cuptor. Dupa 30 minute cartofii se amesteca, puiul se intoarce si se asaza peste cartofi, se introduce in cuptor pentru inca 15 minute. In jurul puiului se mai pot aseza dupa gustul fiecaruia, carnaciori picanti, etc. Friptura de pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi, o reteta simpa si usor de preparat. Pofta Buna!
Cartofii se curata si se taie in 4-6 bucati, se condimenteaza cu sare, boia, piper si dafin. Dupa 30 de minute se intoarce puiul si se stropeste cu vin, se pun si cartofii in jurul lui, daca este nevoie se mai pune o ceasca de apa sau supa si se introduce din nou la cuptor. Dupa 30 minute cartofii se amesteca, puiul se intoarce si se asaza peste cartofi, se introduce in cuptor pentru inca 15 minute. In jurul puiului se mai pot aseza dupa gustul fiecaruia, carnaciori picanti, etc. Friptura de pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi, o reteta simpa si usor de preparat. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu