Retete Mancare De Urzici Cu Usturoi De Post Reteta De Casa
Ingrediente mancare de urzici
- 500g urzici alese
- 1 capatana usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 2 linguri cu varf de faina
Mod de
preparare mancare de urzici de post
Urzicile proaspete se aleg, se aleg numai frunzele si varfurile fragede de la urzici, apoi se spala
bine cu apa rece si se pun la fiert pentru 15 minute in putina apa doar cat sa le acopere. Usturoiul se curata si se
piseaza. Dupa ce au fiert urzicile, se rastoarna intr-o strecuratoare si se
scurg de zeama, iar dupa ce s-au racit putin se pun pe un fund de bucatarie si se toaca marunt. Zeama de la urzici nu se arunca, se foloseste la prepararea mancarii de urzici, iar ce ramane se poate consuma sub forma de ceai avand nenumarate proprietati benefice asupra organizmului. De evemplu cu zeama de urzici se poate clati parul proaspat spalat, avand efect de intarire si intinerire a parului degradat previnind caderea parului.
Se incinge putin ulei intr-o cratita sau ceaun, se pun urzicile si se
amesteca timp de doua minute pe foc. Se adauga putina faina si usturoiul pisat, se completeaza cu zeama de urzici pana cand mancarea are consistenta de ciulama moale. Se condimenteaza cu sare dupa gust si
se fierbe timp de zece minute sau pama cand mancarea este legata. Pe timpul fierberii urzicile se vor mai ingrosa, daca mai este nevoie se mai picura din zeama de urzici pana cand urzicile sunt gata.
Mancarea de urzici se prepara in special primavara cand urzicile sunt tinere si au un gust mult mai bun. O cura primavara de cateva zile cu mancare de urzici ne intareste organismul si ne ajuta sa trecem mai usor de astenia de primavara. Urzicile se mai pot servi daca nu se mananca de post, cu un ou ochi prajit deasupra, cu mamaliguta, cu putin piper macinat si boia de ardei dulce sau iute. Pofta Buna!
Mancarea de urzici se prepara in special primavara cand urzicile sunt tinere si au un gust mult mai bun. O cura primavara de cateva zile cu mancare de urzici ne intareste organismul si ne ajuta sa trecem mai usor de astenia de primavara. Urzicile se mai pot servi daca nu se mananca de post, cu un ou ochi prajit deasupra, cu mamaliguta, cu putin piper macinat si boia de ardei dulce sau iute. Pofta Buna!
Imi plac la nebunie urzicile preparate dupa reteta ta!Sunt cele mai sanatoase, mai gustoase si la indemana oricui primavara!
RăspundețiȘtergereO farfurie plina de ”sanatate”!
RăspundețiȘtergere