Reteta Placinta Cu Branza Si Iaurt Pentru Lasata Secului
- 1 pachet foi de placinta
- 5 oua
- 800ml iaurt
- 300g branza sarata
- 50ml ulei
Mod de preparare placinta dobrogeana
Foile de placinta se scot din frigider cu cateva ore inainte de folosire. Se desfac foile de placinta si se asaza una peste alta in grupuri de cate trei foi unse cu putin ulei intre ele. Se unge cu ulei si cea de-a treia foaie de placinta si se presara deasupra branza rasa. Se strang putin cele trei foi si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se continua la fel asezandu-se foile unele langa altele pana cand se umple tava.
Ouale se bat bine cu furculita si se amesteca cu cantitatea de iaurt. Se amesteca bine compozitia si se toarna deasupra tavii peste foile de placinta cu branza. Se stropeste deasupra cu putin ulei si se pune tava la copt in cuptorul incins timp de 30-40 de minute la 250 grade celsius, pana cand placinta se rumeneste bine. Cand placinta cu branza este gata, se scoate tava din cuptor, se presara putin zahar tos deasupra si se acopera cu un servet sa se abureasca, dupa care se taie in bucati si se poate servi.
Placinta cu branza si iaurt se serveste atat calda cat si rece, merge foarte bine unsa cu miere de albine alaturi de un pahar de lapte sau iaurt proaspat de casa. Pofta Buna!
Placinta cu branza si iaurt se serveste atat calda cat si rece, merge foarte bine unsa cu miere de albine alaturi de un pahar de lapte sau iaurt proaspat de casa. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu