Reteta Salam De Biscuiti De Post Retete Deserturi De Casa
- 1kg de biscuit populari
- 1 cana de zahar
- 1 cana de lapte
- 1 cana de apa
- 5 linguri de cacao
- 1 pachet de margarina
- 1 lingura esenta de rom
- 1 lingura esenta de vanilie
- 150g miez de nuca
Mod de preparare salam de biscuiti de casa
Biscuitii populari se maruntesc in mana sau se rup in patru, e bine sa avem si biscuiti fragezi si biscuiti putin mai tari. Laptele se fierbe si se raceste. Miezul de nuca se coace putin la cuptor, salamul o sa aiba un miros si un gust mult mai bun. Se fierbe apa cu zaharul cateva minute pana se formeaza un sirop, se adauga margarina si se amesteca la foc mic pana se topeste, apoi se adauga cacaua, esenta de rom si vanilie, se amesteca si se ia de pe foc, crema rezultata trebuie sa fie calduta spre rece cand se amesteca cu biscuitii.
Biscuitii pusi intr-un vas incapator se stropesc cu lapte si se amesteca usor, se adauga nuca coapta si maruntita si se amesteca, se toarna crema de margarina si se amesteca bine continutul fara a se terciui. Compozitia de salam de biscuiti rezultata nu trebuie sa fie moale, trebuie sa stea pe paleta. Se pregatesc cateva folii alimentare de marimea dorita. Se pune continutul pe folie cu pleta, se preseaza cu mana si se ruleaza, se leaga la capete sa nu se desfaca si se pune la rece. Salamul de biscuiti se pastreaza in folie iar dupa 4-5 ore este gata, iar dupa 24 de ore este super. Salamul de biscuiti se feliaza in felii la grosimea dorita si se pudreaza cu zahar pudra si cacao. Salam de biscuiti, o reteta de desert preparat acasa cu un gust minunat adorat de copii si nu numai. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu