Sarmale De Craciun Reteta Sarmale De Porc In Foi De Varza Murata
Ingrediente sarmale in foi de varza
- 1 kg carne de porc tocata
- 2 cepe
- 2 linguri orez
- 2 linguri bulion
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 varze murate
- 3 felii kaiser
- 2-3 cani apa
Mod de preparare sarmale de porc in foi de varza murata
Ceapa
se curata, se taie marunt si se caleste intr-o tigaie cu putin
ulei si un praf de sare pana devine sticloasa. Se adauga orezul, pasta de tomate si carnea de porc tocata. Cea mai buna
carne pentru sarmale, perisoare, ardei umpluti este fleica de porc slaba. Se amesteca putin
pe foc, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si se lasa sa se raceasca.
Se aleg foile de varza si se infasoara sarmalele, cele mai bune frunze de varza murata sunt cele subtiri. Sarmalele se fac la dimensiunea si forma dorita, mie imi plac sarmale mai micute. Daca varza murata este prea acra sau prea sarata, atunci se spala mai intai in apa si se scurge bine. Se toaca putina varza acra si se asaza pe fundul unei cratite. Se asaza sarmalele in straturi unele langa altele si la sfarsit se acopera cu varza tocata. Printre sarmale se pune o crenguta de cimbru si 2-3 feliute de kaiser pentru un plus de aroma si gust.
Se acopera cu apa, putina zeama de varza si se fierb acoperite aproximativ 30 de minute la foc mic. Sarmalutele in foi de varza merg foarte bine cu o mamaliguta calda si un ardei iute alaturi. Sarmale in foi de varza, un preparat traditional romanesc, nelipsit de pe mesele romanilor de sarbatori si nu numai, este un preparat culinar cu carne de porc apreciat si cautat de toata lumea. Pofta Buna!
Se aleg foile de varza si se infasoara sarmalele, cele mai bune frunze de varza murata sunt cele subtiri. Sarmalele se fac la dimensiunea si forma dorita, mie imi plac sarmale mai micute. Daca varza murata este prea acra sau prea sarata, atunci se spala mai intai in apa si se scurge bine. Se toaca putina varza acra si se asaza pe fundul unei cratite. Se asaza sarmalele in straturi unele langa altele si la sfarsit se acopera cu varza tocata. Printre sarmale se pune o crenguta de cimbru si 2-3 feliute de kaiser pentru un plus de aroma si gust.
Se acopera cu apa, putina zeama de varza si se fierb acoperite aproximativ 30 de minute la foc mic. Sarmalutele in foi de varza merg foarte bine cu o mamaliguta calda si un ardei iute alaturi. Sarmale in foi de varza, un preparat traditional romanesc, nelipsit de pe mesele romanilor de sarbatori si nu numai, este un preparat culinar cu carne de porc apreciat si cautat de toata lumea. Pofta Buna!
Foarte bine arata, o sa incerc si eu sa le fac dupa reteta ta!
RăspundețiȘtergereda orez asa putin? si fierb in 30 min? ms arata bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu! Orez se pune dupa gust, niste sarmale incarcate cu prea mult orez nu cred ca sunt nici atat de gustoase dar nici prea aspectoase. La fel si bulion, nu trebuie sa fie prea rosii si sa predomine gustul lui. Se fierb 30 minute la foc mic acoperite cu capac. Sarmalele din ce stau la rece si sunt reincalzite sunt si mai gustoase.
RăspundețiȘtergere