Retete Culinare Creier De Porc Pane Reteta De Casa
Ingrediente creier pane
- 1kg creier de porc
- ½ ceasca lapte
- 3 linguri faina
- 1 lingura otet
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper boabe
- ½ lingurita piper macinat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare creier de porc pane
Creierul se pune in apa rece pentru 15 minute ca sa iasa sangele si cheagurile care se innegresc la fiert. Dupa acest timp se scoate din apa, se curata pielita
de deasupra usor ca sa nu se farame si se mai spala o data. Se pune o oala cu
apa si putina sare la fiert, piper boabe si otet. Se fierbe creierul la foc mic timp de 10 minute, apoi se
scoate si se scurge, se lasa sa se raceasca, se taie in felii de 2cm si se condimenteaza dupa gust cu
sare si piper macinat. Intr-un castronel se amesteca ouale batute spuma cu lapte si faina si se face o compozitie pane.
Se iau bucatile de creier de porc, se dau prin faina, se inmoaie in aluat pane, apoi se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pe ambele parti. Creier pane, un aperitiv delicios de care nu te mai saturi mancand. Pofta Buna!
Asa il gatesc si eu.. DELICIOS!!!
RăspundețiȘtergere