Retete Mancare De Fasole Cu Afumatura - Cum Facem Fasole Cu Carnati
Ingrediente:
- 1 kg de fasole
- carnati de porc
- 3 morcovi
- 5 cepe mari
- 2 ardei grasi
- 2 ardei kapia
- 3 linguri de bullion
- marar verde
- patrunjel verde
- foi de dafin
- cimbru
- piper
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Fasolea boabe se alege, se spala si se fierbe timp de 5-10
minute. Se scurge, se clateste si se pune intr-o oala mare la fiert cu
suficienta apa incat sa nu mai fim nevoiti sa adaugam pe parcurs. Ca sa fiarba mai
repede, fasolea se tine cateva ore in apa inainte s-o gatim. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Morcovii si ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste
fasole: 2 cepe tocate marunt, 2 ardei si morcovi taiati cubulete, 2 linguri de
ulei (uleiul o s-o inmoaie mai repede). Restul de ardei o sa-l adaugam cu 20
minute inainte ca mancarea sa fie gata, o sa-i dea mancarii o aroma deosebita.
Restul de ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina apa, o lingurita de
sare si una de zahar (deci se caleste, nu se prajeste). Cand este calita ceapa se
adauga bulionul, se amesteca si se mai dau cateva clocote. Fasolea se fierbe la
foc mic 1-2 ore, depinde de fasole. Cand
este aproape fiarta se adauga restul de ardei si se continua fierberea.
Cand fasolea este bine fiarta, separam fasolea. Fasolea este gustoasa atunci cand se gateste in cantitate mai mare (exemple: la cantine, restaurante). Deci intr-o oala separat scoatem din boabele de fasole cat credem de cuvinta pentru mancarea scazuta. In oala in care am fiert fasolea o sa continuam sa gatim supa de fasole, iar aici o sa gatim fasole scazuta. Cum pregatim supa de fasole citeste aici. Dupa ce am scos din boabele de fasole, adaugam si din zeama in care a fiert fasolea pana la consistenta dorita. Adaugam jumatate din prajeala de ceapa si amestecam. Carnatul se portioneaza, se prajeste intr-o tigaie cu ulei si se adauga in fasole. Dam drumul la aragaz si continuam fierberea, gustam si potrivim de sare, condimentam cu piper, cimbru si dafin dupa gust. Mai adaugam bulion daca mai este cazul. Putem introduce mancarea si la cuptor. Dupa 10 minute mancarea este gata, se adauga patrunjel si marar tocat marunt. Mancarea se serveste calda alaturi de muraturi.
Cand fasolea este bine fiarta, separam fasolea. Fasolea este gustoasa atunci cand se gateste in cantitate mai mare (exemple: la cantine, restaurante). Deci intr-o oala separat scoatem din boabele de fasole cat credem de cuvinta pentru mancarea scazuta. In oala in care am fiert fasolea o sa continuam sa gatim supa de fasole, iar aici o sa gatim fasole scazuta. Cum pregatim supa de fasole citeste aici. Dupa ce am scos din boabele de fasole, adaugam si din zeama in care a fiert fasolea pana la consistenta dorita. Adaugam jumatate din prajeala de ceapa si amestecam. Carnatul se portioneaza, se prajeste intr-o tigaie cu ulei si se adauga in fasole. Dam drumul la aragaz si continuam fierberea, gustam si potrivim de sare, condimentam cu piper, cimbru si dafin dupa gust. Mai adaugam bulion daca mai este cazul. Putem introduce mancarea si la cuptor. Dupa 10 minute mancarea este gata, se adauga patrunjel si marar tocat marunt. Mancarea se serveste calda alaturi de muraturi.
POFTA BUNA!
un deliciu aceasta mincare
RăspundețiȘtergere