Retete Mancare De Fasole De Post - Cum Facem Mancare De Fasole Uscata
Ingrediente:
- 1 kg de fasole
- 3 morcovi
- 5 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1 ardei kapia
- 3 linguri de bullion
- marar proaspat
- patrunjel proaspat
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de piper
- 5 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spala si se fierbe 5-10
minute, apoi se scurge si se clateste, se pune intr-o oala mare la fiert cu
suficienta apa incat sa nu mai fim nevoiti sa adaugam pe parcurs. Ca sa fiarba mai
repede, fasolea se tine cateva ore in apa inainte s-o gatim. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Morcovii si ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Tot gustul este dat
de legume, in special de ceapa (mai ales ca gatim o fasole de post si nu folosim
un ciolan afumat sau carnati). Se adauga peste fasole: 2 cepe tocate marunt, 2
ardei si morcovii taiati cubulete, 2 linguri de ulei (uleiul o s-o inmoaie mai
repede). Restul de ardei o sa-l adaugam cu 20 minute inainte ca mancarea sa fie
gata, o sa-i dea mancarii o aroma deosebita. Restul de ceapa se caleste intr-o
tigaie cu ulei si putina apa, o lingurita de sare si una de zahar. Cand ceapa devine sticloasa se adauga bulionul, se
amesteca si se mai dau cateva clocote. Fasolea se fierbe la foc mic timp de 1-2 ore, depinde de fasole si de oala in care fierbe binenteles. Cand este
aproape fiarta se adauga restul de ardei si se continua fierberea.
Cand fasolea este bine fiarta adaugam prajeala si amestecam, gustam si potrivim de sare, condimentam dupa gust cu piper, cimbru, dafin dupa gust. Mai adaugam si pasta de tomate daca mai este cazul. Putem introduce mancarea de fasole scazuta si la cuptor. Dupa 10 minute mancarea este gata, se adauga patrunjel si marar tocat marunt si se serveste calda alaturi de muraturi.
POFTA BUNA!
Cand fasolea este bine fiarta adaugam prajeala si amestecam, gustam si potrivim de sare, condimentam dupa gust cu piper, cimbru, dafin dupa gust. Mai adaugam si pasta de tomate daca mai este cazul. Putem introduce mancarea de fasole scazuta si la cuptor. Dupa 10 minute mancarea este gata, se adauga patrunjel si marar tocat marunt si se serveste calda alaturi de muraturi.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu