Orez Cu Legume - Orez Sarbesc - Orez Bulgaresc
Ingrediente:
- 1 cana de orez
- 1 kg de rosii bine coapte
- 1 ceapa
- 3 ardei grasi
- 1 ardei capia
- 1 morcov
- patrunjel verde
- 1 lingurita de piper macinat
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Legumele se curata, se spala si se taie
cubulete. Rosiile se curata de coaja inainte si se taie cubulete (sau se dau prin razatoare). Daca nu avem rosii putem folosi
suc de rosii sau bulion, dar gustul cel mai bun il dau rosiile. Pregatim
orezul, la o cana de orez ne trebuie 3 cani de apa. Intr-o oala cu putin ulei
calim mai intai ceapa cu putina apa si sare. Punem morcovul si ardeiul iar dupa
3 minute si rosiile, acoperim si lasam sa fiarba pana cand legulele sunt aproape
patrunse. Un gust bun este atunci cand legumele nu sunt fierte de tot sa se farame.
Adaugam orezul si amestecam sa nu se lipeasca, punem apa si condimentam dupa
gust cu sare si piper. Lasam sa fiarba pana cand zeama este aproape scazuta, oprim si
acoperim. Se orneaza cu patrunjel verde. Se serveste fierbinte dar cel mai bun este rece. Orez cu legume, o reteta de mancare de post cu un gust deosebit de care nu te mai saturi!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu