Cum Se Prepara Supa De Fasole Boabe - Supa De Fasole Uscata
- 0,5kg fasole
- 3 morcovi
- 5 cepe mari
- 2 ardei grasi
- 2 ardei kapia
- 3 linguri bulion
- marar verde
- patrunjel verde
- foi dafin
- cimbru
- piper
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se alege,
se spala si se fierbe 5-10 minute, apoi se scurge, se clateste si se pune intr-o
oala mare la fiert cu suficienta apa incat sa nu mai fim nevoiti sa adaugam pe
parcurs. Ca sa fiarba mai repede, fasolea se tine 3-4 ore in apa inainte s-o
gatim, sau seara o oparim, ii schimbam apa si o lasam asa toata noaptea, iar
dimineata o gatim.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii si ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Tot gustul este dat de legume, in special de ceapa (mai ales ca gatim o fasole de post si nu folosim carne sau afumaturi). Se adauga peste fasole: 2 cepe tocate marunt, ardeii si morcovii taiati cubulete si 2 linguri de ulei. Restul de ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina apa, o lingurita de sare si una de zahar. Cand este calita ceapa se adauga bulionul, se amesteca si se mai dau cateva clocote.
Fasolea se fierbe la foc mic 1-2 ore, depinde de fasole. Cand fasolea este bine fiarta, adaugam prajeala de ceapa, gustam si potrivim de sare si mai adaugam bulion daca mai este cazul. Dupa 10 minute supa de fasole este gata, se opreste si se adauga verdeata tocata marunt. Daca ne place ciorba de fasole si preferam ca mancarea sa fie acra la gust, atunci putem adauga bors fiert separat, ca la orice ciorba cu bors sau o putem acri cu otet.
POFTA BUNA!
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii si ardeii se curata, se spala si se taie cubulete. Tot gustul este dat de legume, in special de ceapa (mai ales ca gatim o fasole de post si nu folosim carne sau afumaturi). Se adauga peste fasole: 2 cepe tocate marunt, ardeii si morcovii taiati cubulete si 2 linguri de ulei. Restul de ceapa se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina apa, o lingurita de sare si una de zahar. Cand este calita ceapa se adauga bulionul, se amesteca si se mai dau cateva clocote.
Fasolea se fierbe la foc mic 1-2 ore, depinde de fasole. Cand fasolea este bine fiarta, adaugam prajeala de ceapa, gustam si potrivim de sare si mai adaugam bulion daca mai este cazul. Dupa 10 minute supa de fasole este gata, se opreste si se adauga verdeata tocata marunt. Daca ne place ciorba de fasole si preferam ca mancarea sa fie acra la gust, atunci putem adauga bors fiert separat, ca la orice ciorba cu bors sau o putem acri cu otet.
POFTA BUNA!
Foarte utila reteta, voi face si eu la fel!
RăspundețiȘtergere