Retete Culinare Tort Tiramisu De Casa Cu Piscoturi Si Mascarpone
Ingrediente tiramisu de casa
- 1 cutie mascarpone 500g
- 5 oua mari
- 5 linguri zahar tos
- 3 linguri frisca
- 50ml coniac
- 1 pachet piscoturi de sampanie
- 200ml cafea
- ½ sticluta esenta de rom
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita unt
Mod de preparare tiramisu cu piscoturi si mascarpone
Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de
zahar la bain-marie pana se topeste zaharul si se formeaza o crema consistenta. Albusurile
se bat cu 2 linguri de zahar la bain-marie pana se intaresc. Se lasa la racit iar dupa ce s-au racit se amesteca galbenusurile cu albusurile, jumatate din lichior si esenta de rom, crema de
mascarpone batuta putin cu mixerul separat. Se face o cafea tare fara
zahar care se lasa sa se raceasca si se amesteca cu restul de coniac si esenta de rom.
Se unge cu unt
o tava rotunda sau dreptunghiulara, suficient de inalta in care vom aseza prajitura tiramisu. Se inmoaie
foarte putin in cafea piscoturile de sampanie si se asaza in tava unuele langa
altele cu partea cu zahar in sus. Se asaza peste primul strat de piscoturi
un strat de crema si se asaza al doilea strat de piscoturi in sens invers
pentru a nu aluneca. Se asaza iar un strat de crema si se pudreaza deasupra cu cacao. Se
lasa la racit in frigider pana se intareste bine. Deasupra se poate orna dupa gust cu ciocolata, felii de banane sau ce alte fructe ne plac.
Bun!
RăspundețiȘtergere