Retete Cu Ciuperci - Retete De Post - Placinta
Ingrediente:
- 1 pachet de foi de placinta
- sau 3 foi de placinta de casa
- 1 kg de ceapa
- 250 g de ciuperci
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
- 5 linguri de ulei
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie
fideluta. Ciupercile se curata, se spala si se taie bucatele. Se caleste ceapa
intr-o tigaie cu ulei, putina apa si sare. Cand ceapa este calita se adauga
ciupercile, se amesteca de cateva ori, se potriveste de sare si piper, se
opreste si se raceste.
Se ia o foaie de placinta de casa, se presara deasupra compozitia de ceapa si ciuperci. Daca foile de placinta sunt de cumparat atunci se pun 4 foi de placinta stropite cu putin ulei unele peste altele, dupa care se presara compozitia de ceapa si ciuperci. Se ruleaza foaia de placinta de la un capat pana la jumatate si se continua la fel din celalalt capat, obtinandu-se astfel un sul dublu de placinta. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi de placinta de post.
Se pregateste o tava de cuptor unsa cu ulei si se asaza in ea sulurile de placinta pana cand se umple tava de placinta. Se stropeste cu putin ulei pe deasupra. Se incinge bine cuptorul, se introduce tava cu placinta si se coace in cuptorul incins timp de 30 de minute. Dupa ce placinta de ceapa si ciuperci este gata, se scurge de surplusul de ulei, se acopera cu un prosop si se lasa 10 minute acoperita sa se abureasca inainte de a o taia in bucati. Placinta cu ciuperci si ceapa se serveste atat calda cat si rece fiind deosebit de gustoasa. Placinta cu ceapa si ciuperci este o reteta de post cu foi de placinta de post preparate in casa.
Se ia o foaie de placinta de casa, se presara deasupra compozitia de ceapa si ciuperci. Daca foile de placinta sunt de cumparat atunci se pun 4 foi de placinta stropite cu putin ulei unele peste altele, dupa care se presara compozitia de ceapa si ciuperci. Se ruleaza foaia de placinta de la un capat pana la jumatate si se continua la fel din celalalt capat, obtinandu-se astfel un sul dublu de placinta. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi de placinta de post.
Se pregateste o tava de cuptor unsa cu ulei si se asaza in ea sulurile de placinta pana cand se umple tava de placinta. Se stropeste cu putin ulei pe deasupra. Se incinge bine cuptorul, se introduce tava cu placinta si se coace in cuptorul incins timp de 30 de minute. Dupa ce placinta de ceapa si ciuperci este gata, se scurge de surplusul de ulei, se acopera cu un prosop si se lasa 10 minute acoperita sa se abureasca inainte de a o taia in bucati. Placinta cu ciuperci si ceapa se serveste atat calda cat si rece fiind deosebit de gustoasa. Placinta cu ceapa si ciuperci este o reteta de post cu foi de placinta de post preparate in casa.
POFTA BUNA!
+10 O placinta "ca la mama" !
RăspundețiȘtergereO placinta excelenta!
RăspundețiȘtergereImi place reteta, si o sa mai fac!foarte buna!
RăspundețiȘtergere