Retete Culinare Dulceata Din Fructe De Soc Pentru Iarna Reteta De Casa
Ingrediente dulceata ce soc
- 1kg fructe de soc
- 1kg zahar tos
- 1 lingurita sare de lamaie
Mod de preparare dulceata din fructe de soc
Se
aleg si se rup fructele de soc de pe coditele ciorchinelui. Fructele socului se prezinta sub forma unor
ciorchini cu bobite de culoare negru violet. Fructele socului trebuie sa fie
coapte, nu se consuma crude. Le culegem cu grija ca sa nu le strivim. Le spalam
intr-o strecuratoare sub jet de apa rece. Le lasam sa se scurga si sa se zvinte de
apa.
Le punem intr-un vas cu zaharul, le asezam in straturi alternative de
zahar si fructe, le tinem intr-un spatiu racoros timp de 24 de ore. Dupa acest timp se pune vasul la fiert la foc mic timp de 20-30 minute, pana cand zeama scade si fierberea este
vizibil mai greoaie. Nu se amesteca cu lingura, se misca cu grija vasul cu mana. Cand este gata se adauga sarea
de lamaie. Se mai poate adauga dupa gust: zahar vanilat si zeama de lamaie. Se
toarna ferbinte in borcane si se astupa cu capace. Dulceata de soc preparata acasa, o dulceata gustoasa, cu un
gust aparte, bogata in vitamine care nu se compara cu cea din comert, pofta buna!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu