Retete Inghetata De Cacao Cu Smantana
Ingrediente:
- 250
g smantana
- 1
ceasca lapte
- 4
linguri zahar
- 2
oua
- 1
lingura cacao
- nuci/alune/fructe de padure
Mod de preparare:
Intr-un
castron se bate bine smantana pana cand devine frisca. Separam ouale in
albusuri si galbenusuri. Amestecam intr-o cratita pe foc laptele, cacao,
zaharul si galbenusurile. Compozitia trebuie sa fiarba la foc mic, avand grija
sa nu se lipeasca si continuam sa amestecam pana cand se ingroasa, apoi o lasam sa se raceasca.
Batem albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma. Cand compozitia este racita complet adaugam in ea albusurile spuma si frisca batuta, amestecand bine pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se toarna compozitia in cutii de inghetata cu capac, se orneaza cu bucati de nuci (alune, fructe de padure, bucati de ciocolata) si se da la congelator pentru cateva ore. Se poate servi ornata cu dulceata de trandafiri, dulceata de caise...
POFTA BUNA!Batem albusurile cu un praf de sare pana cand devin spuma. Cand compozitia este racita complet adaugam in ea albusurile spuma si frisca batuta, amestecand bine pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se toarna compozitia in cutii de inghetata cu capac, se orneaza cu bucati de nuci (alune, fructe de padure, bucati de ciocolata) si se da la congelator pentru cateva ore. Se poate servi ornata cu dulceata de trandafiri, dulceata de caise...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu