Mancare De Prune Uscate Si Afumate Cu Carne De Pui
Ingrediente:
- 1 kg de prune uscate si afumate
- 6 copane de pui
- 2-3
linguri de zahar
- 1
lingura de faina
- ulei
Mod de preparare:
Vom folosi prune uscate si afumate deoarece vor da o aroma si un gust deosebit mancarii. Prunele
se curata de codite, se spala in apa calduta, se scurg si se clatesc apoi cu apa
rece. Prunele se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere, unde se fierb putin la foc mic (5 minute),
avand grija sa nu se farame.
Carnea se curata, se parleste, se portioneaza si se spala. Se prajesc bucatile de carne de pui in putin ulei, dupa care se scot. In uleiul ramas se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar peste care se adauga 1 lingura de faina si se amesteca continu, avand grija sa nu se arda (se poate da cratita deoparte). Se adauga carnea, prunele cu zeama cu tot, formandu-se un sos potrivit. Se potriveste de sare dupa gust si se mai fierbe putin pana cand consideram ca este gata.
Mancare de prune, o mancare deosebit de gustoasa si simplu de preparat. Se poate prepara si fara carne si vom obtine o mancare de prune de post delicioasa. Dar reteta de mancare de prune cu carne de pui este foarte aromata si gustoasa si nu-ti cere efort deosebit.
POFTA BUNA!Carnea se curata, se parleste, se portioneaza si se spala. Se prajesc bucatile de carne de pui in putin ulei, dupa care se scot. In uleiul ramas se caramelizeaza 2-3 linguri de zahar peste care se adauga 1 lingura de faina si se amesteca continu, avand grija sa nu se arda (se poate da cratita deoparte). Se adauga carnea, prunele cu zeama cu tot, formandu-se un sos potrivit. Se potriveste de sare dupa gust si se mai fierbe putin pana cand consideram ca este gata.
Mancare de prune, o mancare deosebit de gustoasa si simplu de preparat. Se poate prepara si fara carne si vom obtine o mancare de prune de post delicioasa. Dar reteta de mancare de prune cu carne de pui este foarte aromata si gustoasa si nu-ti cere efort deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu