Retete Dulciuri De Casa - Reteta Gogosi Umplute - Aluat De Gogosi
Ingrediente:
- 500 ml de lapte
- 1
kg de faina alba
- 4
oua
- 60 g de drojdie
- 1
lingurita de sare
- coaja
de lamaie rasa
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- zahar
pudra vanilat
- 2
ciocolati cu lapte
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas, se aseaza drojdia de bere topita cu putin zahar la
milocul vasului intr-un cuib si se acopera cu faina. Se lasa putin drojdia topita sa creasca,
introducand vasul intr-o punga de plastic (creste mai repede). Cand a crescut
drojdia se adauga ouale, sarea, vanilia, laptele caldut si coaja de lamaie. Compozitia se framanta
bine pana se formeaza un aluat asemanator cu cel de cozonac, se lasa sa
creasca la caldura aproximativ 30 de minute.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul de gogosi in doua si se intind 2 foi de coca potrivit de groase pe masa presarata cu faina. Pe prima foaie de aluat se fac urme usoare cu un pahar inmuiat in faina. In fiecare cerc se aseaza cate un cub de ciocolata. Peste prima foaie de coca se aseaza usor cea de-a doua foaie de aluat, apasand usor in dreptul cuburilor de ciocolata. Se preseaza cu paharul inmuiat in faina pana cand se taie aluatul formandu-se gogosile umplute.
Gogosile umplute cu ciocolata se lasa pe masa la crescut pana cand isi maresc volumul. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc, intorcandu-le pe ambele parti pana cand gogosile de casa devin aurii. Gogosile se scurg de ulei, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat. Gogosi umplute cu ciocolata, pufoase si gustoase. O reteta de dulciuri de casa, un desert adorat de cei mici si nu numai.
POFTA BUNA! Dupa ce a crescut se imparte aluatul de gogosi in doua si se intind 2 foi de coca potrivit de groase pe masa presarata cu faina. Pe prima foaie de aluat se fac urme usoare cu un pahar inmuiat in faina. In fiecare cerc se aseaza cate un cub de ciocolata. Peste prima foaie de coca se aseaza usor cea de-a doua foaie de aluat, apasand usor in dreptul cuburilor de ciocolata. Se preseaza cu paharul inmuiat in faina pana cand se taie aluatul formandu-se gogosile umplute.
Gogosile umplute cu ciocolata se lasa pe masa la crescut pana cand isi maresc volumul. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc, intorcandu-le pe ambele parti pana cand gogosile de casa devin aurii. Gogosile se scurg de ulei, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat. Gogosi umplute cu ciocolata, pufoase si gustoase. O reteta de dulciuri de casa, un desert adorat de cei mici si nu numai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu