Ingrediente:
- 500 ml de lapte proaspat
- 1
kg de faina
- 4
oua proaspete
- 60 g de drojdie de bere
- 1
lingurita de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 pliculete de zahar vanilat
- zahar
pudra vanilat
- gem de prune
- gem de caise
Mod de preparare:
Se topeste drojdia cu putin zahar. Se pune faina intr-un vas, se aseaza drojdia topita la
milocul vasului intr-un cuib si se acopera cu faina. Se lasa drojdia topita putin sa creasca. Cand drojdia (maiaua) a crescut se adauga ouale, sarea, laptele caldut, pliculetele de zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se framanta
bine coca pana se formeaza un aluat asemanator cu cel de cozonac. Se lasa aluatul de gogosi sa
creasca la caldura aproximativ 30 de minute.
Dupa ce aluatul pentru gogosi a crescut, se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi potrivit de groase pe masa presarata cu faina. Pe prima foaie de coca se fac urme usoare cu un pahar inmuiat in faina. In fiecare cerc se aseaza cate o lingurita de gem (gemul il tinem putin la frigider inainte de folosire). Putem folosi gem de caise, gem de prune. Peste prima foaie de coca se aseaza cu grija cea de-a doua foaie de coca apasand usor. Se preseaza cu paharul inmuiat in faina pana cand se taie aluatul formandu-se gogosile umplute.
Se lasa gogosile formate pe masa la crescut pana cand isi maresc volumul. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc gogosile la foc mediu, intorcandu-le pe ambele parti pana devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat. Gogosi umplute, un desert dulce, savuros si delicios.
POFTA BUNA! Dupa ce aluatul pentru gogosi a crescut, se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi potrivit de groase pe masa presarata cu faina. Pe prima foaie de coca se fac urme usoare cu un pahar inmuiat in faina. In fiecare cerc se aseaza cate o lingurita de gem (gemul il tinem putin la frigider inainte de folosire). Putem folosi gem de caise, gem de prune. Peste prima foaie de coca se aseaza cu grija cea de-a doua foaie de coca apasand usor. Se preseaza cu paharul inmuiat in faina pana cand se taie aluatul formandu-se gogosile umplute.
Se lasa gogosile formate pe masa la crescut pana cand isi maresc volumul. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc gogosile la foc mediu, intorcandu-le pe ambele parti pana devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat. Gogosi umplute, un desert dulce, savuros si delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu