Retete Dulciuri De Casa - Reteta Uscatele Minciunele Sau Fundite
- 500-750 g de faina alba (cat cuprinde)
- 6 oua
- ulei pentru prajit
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Ouale se bat bine, se adauga sare si se
amesteca cu faina. Se framanta aluatul de uscatele pana cand se obtine un aluat elastic care poate
fi modelat usor. Se imparte aluatul pentru uscatele in mai multe bucati care se intind cu
sucitorul sub forma unor foi potrivit de subtiri (cat mai subtiri). Se taie cu ajutorul unui cutit special in bucati de 2 cm latime si 6 cm lungime
si se cresteaza la mijloc, coltul de sus se scoate prin crestatura si capata o
forma mai speciala de fundita.
Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc pana cand uscatelele devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza caldute cu zahar pudra vanilat.
Uscatele dobrogene, fundite sau minciunele, crocante si foarte gustoase. Un desert preparat in casa cu un gust minunat de care ne vom aduce mereu aminte cu placere. Ceva dulce cu un gust si o aroma minunata care ne va aminti mereu de copilarie.
imi plac la nebunie ....mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
RăspundețiȘtergere