Taitei De Casa - Taitei De Casa Cu Ou
Ingrediente:
- 300 g de faina
- 1-2
oua
- 1-2
linguri de apa
- 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare:
Intr-un
castron se cerne faina, se face o gropita in mijloc si se sparg ouale. Se
adauga sare si apa si se amesteca bine cu o furculita, dupa care se incorporeaza putin
cate putin faina si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza complet. Se
framanta bine compozitia pana cand obtinem un aluat destul de consistent. Se imparte
aluatul in doua, se presara blatul de lucru cu faina din belsug si se intinde
cu vergeaua o foaie pentru taitei cat mai subtire, dupa care se pune foaia pe o fata de masa sa se
usuce putin. Se intinde la fel si cea de-a doua foaie. Cand sunt potrivit de
uscate, se fac pe rand sul (se pudreaza foile cu faina sa nu se lipeasca). Se ruleaza dintr-un capat pana la jumatate, apoi se
ruleaza din celalalt capat pana cand se intalnesc. Se taie apoi fiecare sul in
bucati cat mai subtiri pentru a obtine niste taitei frumosi. Se desfac si se
imprastie taiteii pe o fata de masa si se lasa sa se usuce bine intr-un loc
uscat. Taitei cu ou, o reteta de taitei de casa foarte gustosi si hranitori.
POFTA BUNA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu