Reteta Ciocolata De Casa - Retete Ciocolata - Dulciuri - Ciocolata
Ingrediente:
- ½
kg de lapte praf
- 1
ceasca de apa (200 ml)
- 1
pachet de unt (200 g)
- ½
kg de zahar
- 100 g de cacao
- 1
sticluta de esenta de rom
- 1
pliculet de zahar vanilat
- alune, nuci, fructe
de padure
Mod de preparare:
Intr-o cratita se dizolva zaharul in apa, se fierbe la foc mic si se
amesteca bine pana cand zaharul este complet dizolvat. Se ia de pe foc, se
adauga untul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Dupa ce s-a topit untul
se adauga si se amesteca bine esenta de rom, zaharul vanilat, cacaoa si laptele
praf. Se poate folosi un mixer.
Se ia o tava care se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin unt. Se toarna continutul obtinut anterior in tava si se niveleaza frumos. Se aseaza deasupra alune de padure sau nuci care se inping usor inauntru. Ciocolata se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru a se intari bine. Cand ciocolata de casa s-a racit, se portioneaza in bucati potrivit de mari si se serveste, fiind foarte gustoasa. Ciocolata de casa este un desert delicios.
POFTA BUNA! Se ia o tava care se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin unt. Se toarna continutul obtinut anterior in tava si se niveleaza frumos. Se aseaza deasupra alune de padure sau nuci care se inping usor inauntru. Ciocolata se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru a se intari bine. Cand ciocolata de casa s-a racit, se portioneaza in bucati potrivit de mari si se serveste, fiind foarte gustoasa. Ciocolata de casa este un desert delicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu