Retete Mancare Bulgareasca Reteta Ardei Prajiti Cu Rosii De Post
Ingrediente:
- 10-15
ardei kapia
- 1
kg rosii bine coapte
- 1
lingurita sare
- 1
lingurita zahar
- 100ml ulei
- patrunjel
verde
Mod de preparare:
Ardeii
kapia se spala, se sterg cu un prosop si li se taie coditele. Intr-o tigaie cu
ulei incins se prajesc ardeii kapia pe toate partile la foc mic, dupa care se scot
intr-o tava incapatoare. Daca dorim, se pot curata de coaja si de cotor cand
s-au mai racit putin, dar sunt mult mai gustosi daca se lasa in coaja. Se asaza
intr-o tava de cuptor si se presara deasupra lor putina sare.
Rosiile se spala, se taie felii subtiri si se prajesc in aceeasi tigaie in care au fost prajiti si ardeii. Daca este prea mult ulei, de mai scoate din el si se pun rosiile la prajit. Se amesteca bine rosiile pe foc si se lasa sa fiarba incet pana cand se inmoaie, se adauga sare si putin zahar dupa gust.
Cand sunt gata rosiile, se toarna in tava deasupra ardeilor si se mai adauga sare dupa gust. Se toaca marunt putin patrunjel verde si se presara deasupra. Se lasa mancarea de ardei cu rosii sa se raceasca dupa care se pot servi atat calzi cat si reci.
Legume prajite la tigaie, o reteta bulgareasca deosebit de gustoasa si racoroasa pentru zilele calduroase de vara, o mancare de post aromata cu ardei si rosii prajite de care nu te mai saturi mancand.
POFTA BUNA! Rosiile se spala, se taie felii subtiri si se prajesc in aceeasi tigaie in care au fost prajiti si ardeii. Daca este prea mult ulei, de mai scoate din el si se pun rosiile la prajit. Se amesteca bine rosiile pe foc si se lasa sa fiarba incet pana cand se inmoaie, se adauga sare si putin zahar dupa gust.
Cand sunt gata rosiile, se toarna in tava deasupra ardeilor si se mai adauga sare dupa gust. Se toaca marunt putin patrunjel verde si se presara deasupra. Se lasa mancarea de ardei cu rosii sa se raceasca dupa care se pot servi atat calzi cat si reci.
Legume prajite la tigaie, o reteta bulgareasca deosebit de gustoasa si racoroasa pentru zilele calduroase de vara, o mancare de post aromata cu ardei si rosii prajite de care nu te mai saturi mancand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu