Reteta Hrean In Otet La Borcan Pentru Iarna Retete Conserve Sosuri Si Dressinguri De Casa Naturale
Ingrediente sos de hrean
-4 radacini de hrean proaspete-1 lingurita zahar
-½ lingurita sare
-2 linguri otet
-100ml de apa
Mod de preparare hrean in otet
Se aleg radacini de hrean proaspete, cat mai sanatoase si mai tari pentru a se rade
mai usor pe razatoarea mica. Radacinile de hrean se curata de coaja, se pun intr-un vas si se acopera in intregime cu apa. Dupa zece minute se rade hreanul pe razatoarea mica si se pune intr-un
borcan cu capac, se adauga peste hrean zaharul, sarea si otetul, dupa care se completeaza cu apa si se amesteca bine pana cand sunt dizolvate toate ingredientele.
Se inchide bine capacul borcanului si se pastreaza la rece in frigider. Hreanul in otet se
poate servi la orice mancare, se pun cate 1-2 lingurite de hrean peste
salata de sfecla rosie, racituri, fripturi sau supe din carne. POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu