Reteta Mancare De Gutui Cu Carne De Pui Retete Mancaruri Dulci Cu Fructe
Ingrediente mancare de gutui
-4 gutui mari-4 pulpe de pui
-4 linguri cu varf zahar
-2 lingurite faina
-2 cani apa
-2 linguri ulei
-½ lingurita sare
-2 linguri ulei
-½ lingurita sare
Mod de preparare mancare de gutui cu pui
Carnea de pui se spala si se portioneaza. Gutuile se spala, se taie feliute si se curata
de cotor. Intr-o tigaie cu putin ulei prajim intai carnea de
pui putin si o scoatem intr-un castronel. In acelasi ulei prajim putin gutuile,
punem putine felii de gutui in uleiul incins si le intoarcem pe ambele parti
pana se rumenesc usor. Intr-o craticioara incingem 2-3
linguri din uleiul in care am prajit carnea si gutuile, punem zaharul si-l
amestecam pana se topeste si se caramelizeaza usor fara a se arde. Adaugam faina si amestecam de cateva ori. Adaugam treptat apa amestecand sa nu se formeze cocoloase. Se adauga carnea,
se mai completeaza cu apa cat sa acopere carnea foarte putin. Se adauga sare,
se gusta si se potriveste de sare si zahar. Se fierbe 10 minute pana cand
carnea este aproape facuta si sosul este legat. Se adauga gutuile si se
continua fierberea 10 minute la foc mic. Se lasa
putin sa se racesca, dupa care se poate servi. Este foarte gustoasa atat calda
cat si rece! Incearca si reteta de mancare de gutui de post aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu