Cum Se Prepara Prajitura Raioasa - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Raioasa Cu Gem
Ingrediente:
- 2
oua
- 1
cana untura(250ml)
- 1
cana zahar(250g)
- 7
linguri iaurt sau apa
- 1
praf de copt mare
- faina
cat cuprinde(500-600g)
- coaja
de lamaie rasa
- esenta
de vanilie/rom
- un
praf de sare
- 1
borcan mare de gem sau magiun
- miez
de nuca macinata
Mod de preparare:
Se
bat bine ouale si se amesteca cu untura topita si zaharul, amestecam bine pana
se formeaza o pasta si zaharul este aproape dizolvat. Se adauga si iaurtul, un
praf de sare, praful de copt si esentele. Se adauga faina treptat pana cand
aluatul este destul de tare si neuleios. Aluatul se imparte in trei parti.
Ungem o tava cu putin ulei si o tapetam cu faina. Intindem prima bucata de
aluat si o asezam bine in tava. Punem un strat uniform de gem si presaram nuca
pisata peste el. Intindem a doua bucata de aluat si o asezam cu grija peste
stratul de gem. Punem din nou un strat de gem si presaram cu nuca pisata. A
treia bucata de aluat il intindem si il taiem fasii de lungimea tavii si late
de 1-2 cm, care se aseaza apoi in tava peste stratul de gem sub forma de grilaj. Sau
se mai framanta cu putina faina si se da pe razatoare sau se faramiteaza cu
mana sub forma unui strat zgrunturos. Se poate pudra cu zahar pudra dupa ce se mai raceste. Merge foarte bine cu un gem de prune sau cu un gem de caise.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu