Cum Se Prepara Varza Calita Cu Carne De Porc - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Varza Dulce Calita Cu Piept De Porc
Ingrediente:
- 1-2
verze mari proaspete
- 500g
piept de porc
- 1
ardei gras
- 1
ardei capia
- 1-2
cepe
- ulei
- 5
rosii coapte bine
- 2
linguri bulion
- ½
lingurita piper
- ½
lingurita cimbru
- 2
foi dafin
- sare
- 1
legatura marar verde
Mod de preparare:
Varza
se curata, se spala si se toaca fideluta. Rosiile se spala si se taie cubulete.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata, se spala si se
taie cubulete. Pieptul de porc se taie felii. Mararul se spala si se taie
marunt.
Pregatim o tava de cuptor in care o sa punem varza. Prajim cateva minute
pieptul de porc intr-un ceaun cu ulei pentru gust si il scoatem intr-o farfurioara.
Calim ceapa in uleiul cu gust de carne, dupa care adaugam ardeiul. Adaugam varza si o amestecam 5-10 minute pana cand
se inmoaie si scade in volum. Adaugam bulion, cimbru, dafin, sare, piper, rosiile taiate cubulete si
amestecam. Se poate pune si putina sare de lamaie dupa gust. Rasturnam compozitia
in tava de cuptor si o introducem in cuptorul incins pentru 30 minute. Scoatem
tava, amestecam, gustam si mai potrivim de gust, adaugam pieptul de porc si introducem
tava la cuptor pentru inca 30 minute. Cand varza este gata, adaugam mararul verde tocat marunt.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu