Reteta Placinta Cu Carne - Retete De Placinta
Ingrediente:
- 1 kg
carne de porc (ceafa de porc sau pulpa de porc)
- 3 cepe
mari
- 2
legaturi de marar
- 2
lingurite de piper
- 2
lingurite de sare
- 1
lingurita de cimbru
- 2
linguri de ulei sau untura
- 2 foi de placinta
- 1 ou
pentru uns placinta
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie bucati si se toaca. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul
se spala si se taie mic. Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei (2-3 minute, fara
s-o inmuiem prea mult), daca carnea de porc este slaba atunci in loc de ulei punem
untura de porc. Adaugam carnea, condimentam dupa gust cu sare, cimbru si piper,
amestecam bine si lasam continutul sa se racoreasca. Cand compozitia pentru placinta s-a mai racit adaugam mararul si amestecam.
Foile pentru placinta de carne le facem exact ca aici. Luam o tava de
cuptor, o ungem cu putin ulei si asezam o foaie de placinta. Asezam carnea uniform
peste toata suprafata tavii. Deasupra asezam cu grija cealalta foaie de placinta.
Ungem cu ou deasupra si introducem in cuptorul incins pentru 30 de minute. Cand placinta cu carne tocata este gata, scurgem tava de surplusul de grasime si o acoperim sa se abureasca. Placinta cu carne este
foarte gustoasa rece, alaturi de o bautura dulce (compot, must, iaurt ...).
POFTA BUNA!
exceptionala placinta ! cu multa verdeata, cum imi place mie :)
RăspundețiȘtergere