Retete Cu Foietaj - Saratele - Saratele Din Aluat De Foietaj
Ingrediente:
- 1
pachet aluat de foietaj
- chimen
- sare
Mod de preparare:
Lasam
aluatul de foietaj sa se decongeleze, dar nu chiar de tot. Desfacem usor si
taiem cate o bucata din aluatul de foietaj. Cu un cutit special de patiserie
taiem betisoare din aluat de lungimea si grosimea dorita. Presaram deasupra lor chimen si putina
sare. Asezam betisoarele din aluat de
foietaj cu chimen intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu
intre ele, pentru ca in timpul coacerii acestea vor mai creste si se vor
apropia unele de altele. Coacem tava in cuptorul incins aproximativ 15-20 de minute pana cand se rumenesc frumos, dupa care le scoatem din tava pe un platou
si le lasam sa se raceasca. Continuam la fel cu restul de aluat. Sunt foarte
crocante aceste saratele din aluat de foietaj, gustoase si apetisante si merg
foarte bine cu o bautura racoritoare si nu numai.
POFTA BUNA!
Ai taiat ambele foi din aluat deodata? Mersi :)
RăspundețiȘtergereMersi si eu!
ȘtergereEu am taiat ambele foi din aluat deodata deoarece am folosit doua tavi, cat timp s-a copt prima tava eu am umplut-o pe a doua tava si tot asa ...am mers pe banda rulanta :)