Retete Culinare - Retete De Post - Retete De Prajituri
Ingrediente:
- ½ kg de biscuiti populari
- 1
pachet de margarina
- 150 g de zahar pudra
- 150 g de nuca macinata
- 3
linguri de cacao
- 2
lingurite de esenta de rom
- 1 plic de zahar
vanilat
- 2
linguri de apa
- 1
ciocolata (de menaj sau neagra de post)
Mod de preparare:
Lasam
putin margarina sa se topeasca la temperatura camerei. Se prepara pe foc o
esenta de cacao din 2 linguri de apa si 3 linguri de cacao, cand s-a legat compozitia se
ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza margarina impreuna cu
zaharul pudra pana se obtine o crema. Se adauga esenta de cacao, nucile
macinate, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca bine.
Pe un platou se
aseaza un strat de biscuiti, se acopera cu un strat de crema si se continua la
fel pana obtinem un tort de biscuiti format din cinci straturi de biscuiti si
patru straturi de crema. Se toarna
deasupra o glazura obtinuta din ciocolata topita amestecata cu o lingurita de unt sau margarina. Se decoreaza cu bucati de ciocolata, nuci sau frisca. Reteta de tort de biscuiti este un delicios desert de post, este o reteta simpla, o reteta usoara, o reteta rapida, la indemana oricui.
POFTA BUNA!
Foarte bun tortul cu crema de ciocolata si nuci.
RăspundețiȘtergere