Retete Cu Cartofi - Retete De Mancare - Cartofi La Cuptor
Ingrediente:
- cartofi
- ulei de
masline
- oregano
sau rozmarin
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cartofii
copti la cuptor in coaja se prepara astfel: se aleg cartofii de marime medie si
cam de aceeasi dimensiune si se spala bine. Se cresteaza in felii subtiri fara a se taia complet, ca sa ramana cartoful intreg. Se ung cartofii cu ulei de
masline, se ung si in exterior dar si in interior (printre taieturi). Se condimenteaza
cu sare, piper, cimbru si oregano. Se aseaza cartofii intr-o tava de cuptor. Se
introduce tava in cuptorul incins si se coc la foc potrivit 60-90 de minute. Cartofii copti sunt
foarte sanatosi si este indicat consumul lor frecvent pentru prevenirea
constipatiei si a bolilor de colon. Cartofii copti in coaja se pot servi simpli, sau cu un sos crema de usturoi in zilele de
post, sau garnitura alaturi de o friptura.
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
Imi plac foarte mult cartofii si am sa incerc si eu sa-i prepar dupa reteta ta, mai ales ca acum e post!
RăspundețiȘtergere