Cum Se Prepara Fantezii Din Foietaj - Cum Facem Fantezii Din Foietaj Cu Gem De Prune
Ingrediente:
- 1
pachet aluat de foietaj
- gem de prune
- zahar
pudra
Mod de preparare:
Aluatul
de foietaj se lasa sa se dezghete, dupa care se intinde pe masa de lucru si se
taie din el bucati dreptunghiulare de dimensiunea dorita. In mijlocul fiecarui
dreptunghi se pune cate o lingurita de gem de prune, dupa care se iau doua
colturi opuse de aluat si se lipesc deasupra, inchizand gemul intr-un fel de
barcuta(fantezie). Se continua la fel cu tot aluatul. Se ia o tava de cuptor,
se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in ea “fanteziile” la distanta
unele de altele, pentru ca in timpul coacerii ele isi vor mari volumul. Se
incinge bine cuptorul si se introduce tava la cuptor pentru a se coace aproximativ
15- 20 de minute. Cand sunt gata, se scot fierbinti din tava si se pudreaza cu
zahar pudra, dupa care se lasa sa se raceasca putin. Sunt deosebit de crocante
si de delicioase, simplu si usor de preparat. POFTA BUNA!
Alte retete: Fantezii din foietaj cu gem de caise Fantezii din foietaj cu dulceata de afine Pateuri din foietaj cu ciuperci Saratele din foietaj cu mac Saratele din foietaj cu chimen
Alte retete: Fantezii din foietaj cu gem de caise Fantezii din foietaj cu dulceata de afine Pateuri din foietaj cu ciuperci Saratele din foietaj cu mac Saratele din foietaj cu chimen
Imi amintesc de copilarie..mmmm!
RăspundețiȘtergere