Retete De Post - Dulciuri De Post - Mancaruri De Post
Ingrediente:
- 1
borcan de gem de caise
- 250 g de margarina
- 500 g de faina
- 150 g de nuci
- 2
linguri de miere de albine
- 50 g de zahar pudra
- 1
praf de copt
- 1
zahar vanilat
- apa
- sare
Mod de preparare:
Margarina se scoate din timp din frigider,
se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei sa se topeasca. Nucile se piseaza si se amesteca cu gemul de caise. Cand margarina este moale
ne apucam de treaba. Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt, zaharul
pudra, zaharul vanilat, sarea si margarina. Se framanta toate
ingredientele si se adauga treptat putina apa (50-100 ml) ca sa lege aluatul. Aluatul trebuie sa fie maleabil, sa se lucreze usor, asemanator cu cel de cornulete fragede. Cand aluatul pentru tarta este gata
se lasa la rece 30 de minute.
Cat timp sta aluatul la rece, pregatim o tava rotunda de cuptor, o ungem cu margarina si o tapetam cu faina. Se intinde aluatul in 2 foi nu foarte groase. Se aseaza prima foaie in tava, se unge cu amestecul de gem si nuci. Se acopera cu cealalta foaie si se coace la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute. Cand este gata se unge tarta cu putina miere de albine. Tarta cu nuci si gem, o reteta de desert dulce foarte usor de preparat.
POFTA BUNA!
Cat timp sta aluatul la rece, pregatim o tava rotunda de cuptor, o ungem cu margarina si o tapetam cu faina. Se intinde aluatul in 2 foi nu foarte groase. Se aseaza prima foaie in tava, se unge cu amestecul de gem si nuci. Se acopera cu cealalta foaie si se coace la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute. Cand este gata se unge tarta cu putina miere de albine. Tarta cu nuci si gem, o reteta de desert dulce foarte usor de preparat.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu