Retete Cu Carne De Vita - Reteta Ciorba De Vacuta Cu Bors
Ingrediente:
- ½ kg de carne de vacuta
- 1-2 oase de vacuta sau piept de vacuta
- 2 cartofi mari
- 2 morcovi
- ¼ de telina
- 2 cepe mari
- 2 oua
- 2 litri de bors acru de casa
- 1 lingura de orez
- 1 lingurita de sare
- 1 legatura de leustean verde
- 2 litri de apa
Mod de preparare:
Carnea si oasele de vacuta se spala bine. Oasele se lasa intregi iar carnea se taie bucati potrivit de
mari (cubulete), se pun intr-o oala cu apa si putina sare sa fiarba. Cand a
dat in fiert se spumeaza si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. Legumele se curata
si se spala. Ceapa se taie marunt, morcovii si
telina se taie cubulete, se adauga in oala care fierbe. Cartofii se taie
bucati si se vor adauga cand carnea este fiarta. Leusteanul verde (sau uscat) se spala si se
toaca marunt. Borsul se fierbe intr-o oala separat.
Cand carnea de vacuta este fiarta se adauga si cartofii,
iar peste 15 minute se adauga orezul si borsul. Se mai lasa 5 minute sa fiarba,
se gusta si se potriveste de sare. Intr-un castron mare se bat bine ouale cu
putina sare si un strop de apa, dupa care se amesteca bine cu zeama din ciorba
si se adauga amestecand continuu in oala cu ciorba cu grija sa nu se taie. Cand este gata se presara deasupra leustean verde tocat marunt si se acopera. Ciorba
de vacuta este foarte buna, gustoasa, avand un gust aparte. Ciorba de vacuta cu bors acru merge foarte bine cu un ardei iute sau dreasa cu o lingura de
smantana.
POFTA BUNA!
Alte retete de supe si ciorbe de casa: Supa crema de telina Supa de pui cu galuste Supa de rosii cu galuste Ciorba de burta Ciorba de perisoare Supa de rosii Supa de fasole boabe Ciorba de pui a la grec
Este preferata mea, la fel o prepar si eu!
RăspundețiȘtergereCea mai buna ciorbita!
RăspundețiȘtergereCiorba de vacuta foarte buna si extrem de gustoasa :D
RăspundețiȘtergere