Retete Culinare Compot De Piersici Intregi Pentru Iarna
Ingrediente:
- piersici
- zahar
- apa
Mod de preparare:
Fructele se spala bine cu apa din abundenta. De
preferat se aleg niste piersici mai mici daca vrem sa ne incapa mai multe in
borcan. Se pregatesc niste borcane, se spala si se sterg cu un prosop sau se
lasa sa se usuce.
Se aseaza fructele in borcane, mai multe
sau mai putine (dupa preferinta). Piersicile se pot desface pe jumatate si se
pot introduce in borcane fara samburi, sau se pot lasa intregi. Se adauga in
fiecare borcan cate doua linguri de zahar si se completeaza cu apa. Se inchid
borcanele bine cu capac si se fierb la foc mic intr-o oala cu apa timp de 20 de
minute. Dupa ce au fiert se scot, se acopera cu un prosop si se lasa asa pana a
doua zi (pana se racesc).
Compotul
de piersici se pastreaza in
camara si este foarte gustos nu numai pe timpul iernii. Se poate folosi cu succes si in multe retete de torturi si prajituri cu fructe sau la o salata de fructe.
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
Alte retete de compot de casa: Compot de caise Compot de prune Compot din fructe Compot de visine Compot de struguri Compot de gutui
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu