Retete Compot De Struguri Pentru Iarna - Retete Cu Fructe
Ingrediente:
- struguri
- zahar
- apa
Mod de preparare:
Strugurii se spala bine cu apa din
abundenta si se brobonesc (se aleg de pe ciorchine). Se pot
folosi struguri albi sau struguri negri, cu bobul mare (struguri de masa). Se pregatesc niste
borcane, se spala si se sterg cu un prosop sau se lasa sa se usuce.
Se aseaza boabele de struguri in borcane, mai multe sau
mai putine (dupa preferinta). Se adauga in fiecare borcan cate doua linguri de
zahar si se completeaza cu apa. Se inchid borcanele bine cu capac si se fierb
la foc mic intr-o oala cu apa timp de 20 de minute. Dupa ce au fiert se scot,
se acopera cu un prosop si se lasa asa pana a doua zi (pana se racesc).
Compotul de struguri se pastreaza in camara si
este foarte gustos nu numai pe timpul iernii. Se poate folosi cu
succes si in multe retete de torturi si prajituri cu
fructe sau la o salatade fructe.
POFTA BUNA!
Alte retete de compot de casa: Compot de caise Compot de prune Compot de visine Compot de piersici Compot de fructe Compot de gutui
nici nu stiam ca se face si compot din struguri, imi place!
RăspundețiȘtergere