Ingrediente:
- 6
galbenusuri
- 500
ml de lapte
- 500
ml de smantana sau frisca lichida
- 250
g de zahar
- 200
g de piscoturi de sampanie
- 2
pliculete de zahar vanilat
- coaja
de la o lamaie rasa
- 20
g de gelatina foite
- 1
compot de ananas rondele
- 1
cescuta de visine congelate
- 2
mandarine sau clementine
- 2
kiwi
- 1
portocala
- 1
banana
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zahar
si zahar vanilat pana cand zaharul se dizolva si se obtine o crema consistenta
de oua. Incalzim putin laptele si il
amestecam cu crema de oua si coaja de lamaie rasa. Turnam compozitia obtinuta
intr-o cratita pe care o punem sa fiarba putin pe foc la bain-marine.
Rupem gelatina in bucati si o punem intr-un castronel cu putina apa rece
la inmuiat timp de 5-10 minute. Cand s-a mai racit putin compozitia fiarta la
bai-marine, se adauga gelatina scursa de apa, se amesteca bine si se lasa la
racit. Smantana se mixeaza pana cand se
obtine o frisca consistenta. Se amesteca frisca cu compozitia racita preparata
anterior.
Tapetam cu folie alimentara o forma de tort cu pereti detasabili.
Curatam fructele de coaja si le taiem feliute cu care vom orna fundul formei de
tort, iar pe pereti vom aseza piscoturi de sampanie. Piscoturile daca sunt mai
mari decat peretii formei de tort ii taiem la dimensiunea formei. Turnam
in forma jumatate din compozitie, si asezam inca un strat de fructe taiate
bucatele pe care-l acoperim cu restul compozitiei. Deasupra asezam piscoturi de
sampanie sub forma unui blat de tort pana cand se acopera toata suprafata tortului. Acoperim cu
folie alimentara si il lasam la frigider pana a doua zi sa se intareasca.
Cand tortul s-a intarit desfacem folia, asezam deasupra un platou si rasturnam tortul diplomat invers, astfel incat fructele vor fi deasura iar piscoturile dedesubt. Tortul diplomat se poate orna si cu frisca, fructe sau bucati de ciocolata.
Tort Diplomat cu fructe si piscoturi, un tort foarte gustos si aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari. Tort Diplomat, un desert deosebit care se poate incadra de minune intr-o reteta de Ziua Indragostitilor, Dragobete sau Ziua Femeii.
POFTA BUNA!
Cand tortul s-a intarit desfacem folia, asezam deasupra un platou si rasturnam tortul diplomat invers, astfel incat fructele vor fi deasura iar piscoturile dedesubt. Tortul diplomat se poate orna si cu frisca, fructe sau bucati de ciocolata.
Tort Diplomat cu fructe si piscoturi, un tort foarte gustos si aspectuos, potrivit in diverse ocazii festive, aniversari. Tort Diplomat, un desert deosebit care se poate incadra de minune intr-o reteta de Ziua Indragostitilor, Dragobete sau Ziua Femeii.
POFTA BUNA!
Nota 10 cu felicitari!
RăspundețiȘtergereUsor de preparat si deosebit de elegant !
RăspundețiȘtergereEu sunt doar cu mancatul..ma serviti si pe mine va rog
RăspundețiȘtergereiti vine sa il mananci cu ochii! felicitari pt reteta!
RăspundețiȘtergereCe diametru are forma de tort? Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereDiametrul este de 26cm, forma cea mai mare din setul de 3, multumesc si eu!
Ștergere