Retete Culinare Varza Murata Calita La Ceaun Si La Cuptor
Ingrediente:
- varza
murata
- coaste de porc
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita de boia iute
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de piper boabe
- 3 linguri untura de porc sau ulei
Mod de
preparare:
Coasta de porc se spala apoi se taie bucati. Varza murata se curata, se scurge de
zeama si se toaca fideluta. Se incinge intr-un ceaun untura de porc si se
prajesc foarte putin coastele de porc, dupa care se scot intr-o farfurie. Se
adauga varza murata taiata fideluta, se condimenteaza cu piper boabe, cimbru, foi de dafin
si se caleste cateva minute.
Se pregateste o tava de cuptor. Se rastoarna varza calita in tava, se asaza
uniform pe toata suprafata ei, se adauga oasele de porc si se
introduce tava in cuptorul incins pentru 30 minute. Carnea de porc se introduce
in varza ca sa nu se arda prea tare. Dupa acest timp, se scoate tava din
cuptor, se amesteca varza si se introduce din nou in cuptorul pentru inca 30 de
minute.
Cand varza calita cu oase de porc este
gata, se scoate din cuptor si se serveste fierbinte. Varza calita cu carne de porc
este o reteta de mancare gustoasa,
se serveste fierbinte alaturi de o mamaliguta aburinda si un ardei iute.
POFTA BUNA!
Imi place reteta, mai ales ca nu ai pus deloc bulin sau rosii. o sa fac si eu cand se termina postul!
RăspundețiȘtergere