Retete Pasca Fara Aluat Reteta Pască Traditionala De Casa Cu Branza Si Smantana
Ingrediente pasca fara aluat
- 500g branza dulce de vaci
- 200g smantana
- 6 linguri faina alba
- 8 linguri zahar tos
- 5 oua de tara
- 50g stafide
- 25g rahat
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lamaie
- 50ml rom sau esenta de rom
- ½ sticluta esenta
de vanilie
- ½ lingurita sare
- 1 cub de unt
Mod de preparare pasca cu branza si smantana
Zaharul se rasneste pana se obtine zahar
pudra. Ouale proaspete de tara se separa galbenusuri de albusuri. Lamaia se spala si i se rade
coaja pe razatoarea mica. Stafidele se pun la inmuiat in rom aproximativ 15 minute. Rahatul se taie bucatele mici si se pudreaza putin cu faina. Albusurile
se bat bine cu un praf de sare pana cand devin spuma si se inataresc. Dupa ce
s-au intarit se tin la frigider pana cand se vor folosi.
Intr-un castron se pun galbenusurile cu un
praf de sare si se mixeaza putin, dupa care se adauga zaharul pudra, esenta de
vanile, coaja rasa de lamaie si se amesteca compozitia pana cand devin cremoase. Separat se amesteca bine branza de vaci cu
smantana, dupa care se rastoarna peste compozitia de galbenusuri. Se
omogenizeaza bine toate ingredientele. Faina se cerne si se amesteca cu praful
de copt dupa care se adauga treptat in compozitie si se mixeaza bine. Se adauga
stafidele scurse de zeama si bucatelele de rahat si se amesteca. La sfarsit se
pun si albusurile spuma si se amesteca usor cu o furculita pana cand s-au incorporat
complet.
Se ia o forma cu peretii detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt
unsa cu unt si pudrata cu faina, dupa care se toarna in ea compozitia de pasca. Se
pune forma in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 de grade celsius) pentru 15 minute, dupa
care se mai tine inca 40-45 de minute la foc mai mic (160 de grade celsius). Se incearca cu un pai pasca daca este gata, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand pasca s-a racit bine, se portioneaza in felii si se poate servi.
Pasca cu branza de vaci si smantana este o prajitura traditionala de Paște care nu trebuie sa ne lipseasca, avand un gust delicios si o aroma deosebita. Alte retete traditionale romanesti, retete de pasca aici, retete de Paști aici, retete deserturi si prajituri aici, retete de patiserie aici. Pofta Buna!
Pasca cu branza de vaci si smantana este o prajitura traditionala de Paște care nu trebuie sa ne lipseasca, avand un gust delicios si o aroma deosebita. Alte retete traditionale romanesti, retete de pasca aici, retete de Paști aici, retete deserturi si prajituri aici, retete de patiserie aici. Pofta Buna!
Am incercat reteta ta de Pasca fara aluat si toata lumea a fost foarte incantata de cat de buna a iesit! Bravo, este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum!
RăspundețiȘtergere