Retete De Salate - Salata - Salate De Leurda Cu Ridichi
Ingrediente:
- 1 legatura de leurda
- 1 salata verde mare
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de ridichi
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ legatura de patrunjel verde
- ½ legatura de marar verde
- zeama
de la o lamaie
- un praf de sare (dupa gust)
- piper
dupa
gust (obtional)
Mod
de preparare:
Salata de leurda, o salata de sezon de post deosebit
de gustoasa. leurda cu gustul si mirosul ei asemanator usturoiului, este un
tonic pentru inima natural. In bolile de inima, o cura de cateva zile in fiecare
primavara cu leurda este indicata si benefica. Leurda ca si celelalte verdeturi
de primavara (salata verde, papadia…) ne dau un plus de energie si vitalitate,
ne curata si ne intineresc organismul dupa mesele mai grele din timpul iernii.
O reteta de
salata cu leurda este urmatoarea: Leurda proaspata, salata verde, ceapa verde, ridichiile, mararul si patrunjelul se curata si se spala bine cu apa din ambundenta. Se taie toate
ingredientele dupa preferinta, marunt sau mai mare. Mararul verde si patrunjelul verde se taie marunt, iar ridichiile se pot taia rondele. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele si se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se condimenteaza salata dupa
gust cu un praf de sare si piper, dar nu cred ca mai este nevoie deoarece zeama
de lamaie suplineste cu succes gustul de sare. Salata de leurda merge servita si ca o garnitura la o mancare de post.
POFTA
BUNA!
Foarte sanatoasa, im place!
RăspundețiȘtergere