Spaghete Cu Sos - Paste Cu Sos Si Carne - Spaghete Cu Carne
Ingrediente:
- 500 g de spaghete
- 2-3 rosii
- 1 ardei gras
- 1 ceapa potrivita
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri de bulion
- ½ piept de pui
- 2-3 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita de boia de ardei iute
- ½ lingurita de piper
- 100 ml de vin
Mod de
preparare:
Spaghetele se fierb in apa si putina sare 8-10 minute (sau conform
instructiunilor), apoi se clatesc bine cu apa rece. Orice spaghete sau paste
fainoase se pot lasa in apa rece timp de 15-30 de minute dupa ce au
fiert, se vor umfla si vor arata mult mai frumos. Ceapa, usturoiul si ardeiul
se curata, se spala si se taie mic. Rosiile se spala, se curata si se taie
cubulete. Pieptul de pui se taie
bucatele potrivit de mari.
Intr-o
tigaie se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga bucatile de carne
de pui. Dupa 5-10 minute se adauga ardeiul, usturoiul si rosiile si se
continua fierberea inabusit la foc mic. Cand legumele si carnea sunt aproape gata se
completeaza cu apa, se adauga bulionul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si vin. Sosul pentru
paste se fierbe la foc mic pana se leaga.
Cand sosul
pentru spaghete este gata, se pot introduce spaghetele in tigaia cu sos, se
amesteca si se mai dau cateva clocote si se servesc fierbinti. Sau se mai pot servi spaghete simple cu sos si bucati de piept de pui deasupra. Paste
cu sos, o reteta de mancare deosebita,
hranitoare si energizanta.
POFTA BUNA!
Cele mai bune spaghete cu sos!
RăspundețiȘtergere