Rata Pe Varza - Rata Pe Varza La Cuptor - Retete Culinare
Ingrediente:
- 1 rata de 2-3 kg
- 2-3 kg de varza dulce
- 2 cepe potrivite
- 2 ardei grasi
- 1 legatura de marar verde
- 2 linguri de bulion
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- ½ lingurita de cimbru
- ½ lingurita de piper
- ½ lingurita de boia
- 1 lingura de unt
Mod de
preparare:
Rata
se curata, se spala, se sareaza si se tine asa 30-60 de minute la rece inainte
sa fie gatita. Varza dulce se curata
si se taie fideluta. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie
mic. Mararul verde se spala si se
taie marunt. Intr-un ceaun se incinge putin ulei si se caleste ceapa si ardeiul.
Se adauga apoi treptat varza proaspata
si se continua fierberea pana cand varza mai scade putin din volum. Se adauga
bulionul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si marar
proaspat. Dupa gust se mai poate adauga si ½ lingurita de sare de lamaie.
Se amesteca o lingura de unt cu putina sare, piper, boia, cimbru si se freaca rata cu compozitia rezultata
atat in interior cat si in exterior. Intr-o tava
de cuptor se rastoarna varza si se aseaza frumos. In mijlocul tavii, peste
varza se aseaza rata intreaga cu
pieptul in jos si se introduce in cuptorul
incins pentru aproximativ 45 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din
cuptor, se amesteca varza si se intoarce rata
cu pieptul in sus. Cu o lingura se umple rata cu putina varza calita din tava si
se introduce tava in cuptor pentru inca 30 de minute.
Cand rata si varza sunt rumene si
frumoase, se scoate tava din cuptor si se serveste fierbinte. Rata
pe varza, o reteta de friptura la
cuptor foarte gustoasa. O reteta de mancare cu carne de rata la cuptor
si varza dulce calita cu un gust deosebit.
Rata
la cuptor, o friptura cu un gust
minunat!
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
Buna friptura!
RăspundețiȘtergereI'm going to try this
RăspundețiȘtergere