Frigarui De Porc - Retete Gratar - Frigarui Cu Portocale
Ingrediente:
- ½ kg carne de porc (spata de
porc)
- 2 portocale
- 2 ardei kapia
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1 lingurita de piper
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de ulei de masline
Mod de
preparare:
Carnea din spata de porc se taie bucatele
(cubulete), se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se pastreaza la rece cat timp se pregatesc portocalele si legumele. Legumele
se curata, se spala si se taie bucati. Portocalele se curata de coaja, se desface in
felii, iar fiecare feliuta de portocala se taie pe jumatate.
Se iau betisoare speciale pentru
frigarui, se uda fiecare betisor cu apa si incep sa se umplu dupa preferinta, cu carne de porc
si portocale si cu carne de porc, legume si portocale. Pe primul betisor se formeaza
frigaruia din carne de porc si portocala alternand bucatile de carne si bucatile
de portocale. Pe al doilea betisor se formeaza frigaruia din carne si legume
alternand bucatile de carne de porc cu feliute de ceapa, ardei galben,
portocala, ardei kapia si rosie.
Dupa ce frigaruile s-au umplut se stropesc cu ulei de masline si se pun pe gratarul incins, intorcandu-le pe toate partile pana cand frigaruile s-au rumenit frumos. Cand frigaruile de porc sunt gata rumenite, se scot in farfurie si se servesc fierbinti, fiind deosebit de gustoase si de sanatoase. Frigarui de porc cu portocale, o reteta pentru gratar sau gril foarte gustoasa, aromata si usor de preparat. O alta reteta de frigarui de porc cu legume aici.
Dupa ce frigaruile s-au umplut se stropesc cu ulei de masline si se pun pe gratarul incins, intorcandu-le pe toate partile pana cand frigaruile s-au rumenit frumos. Cand frigaruile de porc sunt gata rumenite, se scot in farfurie si se servesc fierbinti, fiind deosebit de gustoase si de sanatoase. Frigarui de porc cu portocale, o reteta pentru gratar sau gril foarte gustoasa, aromata si usor de preparat. O alta reteta de frigarui de porc cu legume aici.
POFTA BUNA!
Inedita combinatia si foarte reusita!
RăspundețiȘtergere