Ingrediente:
- 500 g de macaroane (paste fainoase)
- 250 g branza de vaca (branza telemea)
- 100 g de unt
- 2 rosii mari
- 4-5 linguri de pesmet
- 1 lingurita de sare
Mod de
preparare:
Pastele fainoase se fierb in apa si sare
conform prospectului. Dupa ce au fiert se limpezesc bine in apa rece si se lasa
sa se raceasca intr-o sita (si sa se scurga bine de apa). Branza de vaca se rade
pe razatoarea mare. Rosiile se spala bine si se taie rondele. Se unge o tava
yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se pot folosii si diferite forme mai mici pentru cuptor.
Intr-o craticioara se incinge untul, se
adauga macaroanele si branza rasa si se amesteca bine compozitia. Dupa ce toate
ingredientele s-au amestecat bine (2-3 minute), se ia craticioara de pe foc si
se rastoarna compozitia de macaroane cu branza in tava de cuptor unsa cu unt si
tapetata cu pesmet. Se niveleaza frumos cu o lingura, se presara deasupra
pesmet si se orneaza cu rondele de rosii. Se introduce tava in cuptorul incins
si se coace aproximativ 25 de minute.
Macaroane cu branza si rosii la cuptor, o
reteta de mancare simpla si usor de preparat. Macaroane cu branza si rosii, o
reteta de sezon cu un gust minunat. Mancarea se serveste fierbinte dar este la fel de gustoasa si rece. Se poate presara zahar deasupra.
POFTA BUNA!
Buna, iar rosiile ii aduc ceva nou!
RăspundețiȘtergere