Pui La Capac - Pui Intreg Inabusit La Ceaun - Cartofi La Ceaun
Ingrediente:
- 1 pui intreg de 1-1,5 kg
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de oregano
- ½ lingurita de piper
- 3 linguri de ulei
- 1 cana de apa
- 1 kg de cartofi potriviti de mari
pentru garnitura
- 1 varza pentru salata
Mod de
preparare:
Puiul se curata, se spala si se
condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Intr-un ceaun se incinge
ulei si se coace puiul inabusit la capac
timp de aproximativ 45 de minute. Pe parcursul coacerii puiul se stropeste cu
apa din cand in cand si se intoarce pe toate partile. Cand puiul la capac este gata se scoate intr-un vas acoperit pentru a se
pastra cald cat timp preparam cartofii
inabusiti la ceaun.
Cartofii se curata si se spala, se
condimenteaza dupa gust cu sare si se coc intregi in ceaun in sosul ramas de la
pui. Se amesteca si se incearca cu o furculita, iar cand sunt gata se scot din
ceaun si se aseaza intr-un platou in jurul puiului intreg.
Pentru salata
de varza se taie foarte fin o varza proaspata, se pune intr-un castron si
se condimenteaza dupa gust cu sare, ulei, piper si otet de mere, iar la sfarsit
putin zahar. Pui la ceaun, o reteta de
pui la capac, o friptura de pui
intreg inabusit la ceaun cu o garnitura de cartofi si o salata de varza, o mancare
cu pui foarte gustoasa, sanatoasa si tipic romaneasca.
POFTA BUNA!
Un pui pregatit intr-un mod deosebit, fara grasime si efort minim!
RăspundețiȘtergere