Prajituri De Casa - Reteta Tarta - Prajituri Rapide - Prajituri Simple
Ingrediente:
- ½ kg de caise (o farfurie plina)
- 5 linguri de faina
- 5 oua
- 7-8 linguri de zahar
- 1 praf de copt mare
Mod de
preparare:
Caisele se spala, se curata de samburi si
se taie feliute subtiri. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat
spuma, galbenusurile se bat cu furculita pana isi maresc volumul si se
incorporeaza usor in albusuri amestecand usor de sus in jos. Separat se amesteca
praful de copt cu faina si se adauga putin cate putin peste ouale batute.
Folosim un vas cu capac Zepter (tigaie zepter). Se pune vasul pe foc si se incalzeste, se adauga zaharul si la foc mic se caramelizeaza pana cand zaharul devine ca o miere, se intinde zaharul si pe pereti rotind cu grija vasul. Se adauga deasupra feliutele de caise, astfel incat sa acopere tot fundul vasului, apoi se toarna peste ele compozitia de blat si se niveleaza frumos. Se pune capacul si se lasa la foc mic pana cand acul indicator ajunge in zona verde. Dupa ce tarta cu fructe este gata, se mai lasa 10 minute acoperita. Se ia capacul si se acopera vasul cu un platou dupa care se intoarce vasul invers, tarta fiind asezata cu blatul in jos si caisele deasupra.
Tarta se serveste rece, iar daca dorim putem sa adaugam si putina frisca sau inghetata de vanilie deasupra. Tarta cu caise, o prajitura excelenta, proaspata si aromata, cu multe caise proapete, o prajitura de sezon sau oricand ne e pofta de un desert cu fructe, o prajitura cu fructe dulci-acrisoare.
POFTA BUNA! Folosim un vas cu capac Zepter (tigaie zepter). Se pune vasul pe foc si se incalzeste, se adauga zaharul si la foc mic se caramelizeaza pana cand zaharul devine ca o miere, se intinde zaharul si pe pereti rotind cu grija vasul. Se adauga deasupra feliutele de caise, astfel incat sa acopere tot fundul vasului, apoi se toarna peste ele compozitia de blat si se niveleaza frumos. Se pune capacul si se lasa la foc mic pana cand acul indicator ajunge in zona verde. Dupa ce tarta cu fructe este gata, se mai lasa 10 minute acoperita. Se ia capacul si se acopera vasul cu un platou dupa care se intoarce vasul invers, tarta fiind asezata cu blatul in jos si caisele deasupra.
Tarta se serveste rece, iar daca dorim putem sa adaugam si putina frisca sau inghetata de vanilie deasupra. Tarta cu caise, o prajitura excelenta, proaspata si aromata, cu multe caise proapete, o prajitura de sezon sau oricand ne e pofta de un desert cu fructe, o prajitura cu fructe dulci-acrisoare.
Foarte buna si usoara!
RăspundețiȘtergere