Ciorba De Fasole - Ciorba De Fasole Pestrita Cu Bors
Ingrediente:
- 500 g de fasole pestrita
- 5 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 ardei kapia rosu mare
- 1 ardei gras galben mare
- 3 linguri de bulion
- 5 linguri de ulei
- 2 lingurite de sare
- ½ lingurita de boia de ardei
dulce
- 1 crenguta de cimbru
- 1 legatura de leustean proaspat
- 2 litri de bors
Mod de
preparare:
Fasolea boabe pestrita pentru gatit se
pregateste cu o zi inainte de a fi preparata. Boabele de fasole se fierb 5 minute, se limpezesc si se lasa la inmuiat intr-o oala cu apa
pana a doua zi cand va fi gata de preparat. Fasolea se va umfla frumos si va fierbe si
mai repede a doua zi. Inainte s-o gatim, mai oparim odata fasolea pestrita si o
clatim in mai multe ape, o sa-si lase o zeama neagra de la culoarea fasolei.
Legumele se curata si se spala. Morcovul si ardeiul se taie cubulete, iar ceapa
se taie mic. Leusteanul proapat se spala si se taie mic.
Se pune fasolea la fiert intr-o oala cu
aproximativ trei litri de apa. Se adauga doua linguri de ulei, doua cepe taiate
mic, ardreiul, morcovul si crenguta de cimbru. Mancarea se fierbe inabusit aproximativ
doua ore, pana cand fasolea este bine fiarta. Intr-o cratita calim restul de
ceapa in ulei si o lingurita de sare, se stropeste din cand in cand cu putina
apa pana cand ceapa este calita. Se adauga bulionul si se amesteca bine si se opreste. Borsul
acru de casa se fierbe separat intr-o craticioara.
Cand fasolea este fiarta, se adauga
prajala de ceapa si bulion, se amesteca si se mai lasa pe foc inca 10 minute sa
fiarba. Se adauga borsul fiert dinainte si se condimenteaza dupa gust cu sare,
boia de ardei si se pune deasupra leusteanul verde tocat marunt. Ciorba de fasole pestrita, o
reteta de mancare traditionala cu adevarat romaneasca, o reteta de post gustoasa si
hranitoare. Ciorba de fasole sau bors de fasole, o mancare dupa care te lingi pe degete! Alta reteta de post: Iahnie de fasole pestrita.
POFTA BUNA!
O fasole mult mai hranitoare si mai gustoasa!
RăspundețiȘtergere