Strudel Simplu Cu Mere - Strudel Cu Mere Cu Foi De Placinta
Ingrediente:
- 1 pachet de foi de placinta
- 1 kg de mere
- 50 ml de ulei
- 3 linguri de zahar (pentru umplutura
de mere)
- 2 linguri de zahar (pentru siropul
de mere)
- 2 lingurite de scortisoara macinata
Mod de
preparare:
Merele se
spala, se taie si se curata de cotoare, dupa care se rad pe razatoarea mare
intr-un castron. Se lasa putin sa-si lase zeama si se scurg de zeama dupa care
se amesteca cu zahar. Se ia cate o foaie de placinta, se stropeste cu putin
ulei numai pe jumatate de foaie, dupa care se indoaie foaia in jumatate si se
stropeste iar cu ulei. Se pune umplutura de mere in partea de jos a foii ( 2 linguri de umplutura) si se
presara deasupra scortisoara. Se indoaie laturile din stanga si din dreapta a foii de
placinta, astfel incat sa vina putin peste umplutura de mere, dupa care se indoaie si
partea de jos peste umplutura si se ruleaza usor pana la capat, obtinand in
final un frumos strudel. Se continua la fel cu toate foile de placinta. Daca
mai ramane zeama de la umplutura de mere se scurge din nou.
Cu zeama de la
merele rase se prepara un sirop de mere. Se pune ibricul cu zeama de mere pe
foc, se adauga 2 linguri de zahar si se lasa sa fiarba cateva minute, pana cand se obtine un sirop delicios de mere. Se ia o tava de cuptor, se unge
cu foarte putin ulei si se aseaza in tava strudele cu mere, se mai ung cu putin ulei
deasupra si se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute. Cand s-au
rumenit frumos se scot din cuptor si se stropesc (se ung) fierbinti cu siropul de mere. Deasupra se pot pudra dupa gust cu zahar pudra. Strudel cu mere, un desert dulce si aromat, crocant si delicat, cu o
umplutura parfumata de mere, foarte sanatos si gustos. Strudel cu mere cu foi de placinta, o reteta de dulciuri de post cu fructe foarte usor de preparat.
POFTA BUNA!
Foarte aspectuos, simplu si gustos!
RăspundețiȘtergereCele mai bune ştrudele
RăspundețiȘtergere