Pui Cu Parmezan - Pollo Alla Parmigiana - Chicken Parmigiana
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 2 oua
- 100 g de parmezan (cascaval)
- 5 linguri de pesmet
- 4 linguri de faina
- 1-2 linguri pasta de tomate (bulion)
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
- 200 ml de ulei
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu sau o rosie
Mod de
preparare:
Pieptul de pui se dezoseaza, se curata de
piele, se spala si se portioneaza in 4- 6 bucati potrivit de mari, la fel ca la
snitele. Fileurile de piept de pui se condimenteaza cu sare si piper si se lasa
5-10 minute sa-si ia gust. Ouale se bat bine intr-un castronel cu putina sare, iar
faina si pesmetul se aseaza in doua farfurii intinse. Parmezanul sau cascavalul
se rade pe razatoarea mica. Bulionul se dilueaza cu putina apa.
Intr-o tigaie se pune uleiul sa se incinga. Se ia o bucata de piept de pui, se trece prin faina, apoi se introduce in castronul cu oua batute, iar la sfarsit prin pesmet pana cand e acoperit pe toate partile, dupa care se prajeste in tigaie pana cand s-a rumenit frumos. Se scoate intr-o farfurie si se procedeaza asemanator cu toate fileurile de piept de pui. Se ia o tava de cuptor si se aseaza in ea bucatile prajite anterior, dupa care se ung bine cu pasta de bulion si se presara cu parmezan sau cascaval ras deasupra. Se orneaza deasupra cu cate o feliuta de ardei sau rosii si se introduce tava in cuptorul preincalzit unde se tine 5 minute pana cand cascavalul este topit. Se scot din cuptor si se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau o salata.
Pollo parmigiano, o mancare din carne de pui foarte gustoasa, aspectuoasa si apetisanta imprumutata din bucataria italiana datorita gustului sau delicat de piept de pui in combinatie cu parmezan care place atat celor mari cat si celor mici. Pui cu parmezan (pollo alla parmigiana), o mancare italiana de care nu te mai saturi!
Intr-o tigaie se pune uleiul sa se incinga. Se ia o bucata de piept de pui, se trece prin faina, apoi se introduce in castronul cu oua batute, iar la sfarsit prin pesmet pana cand e acoperit pe toate partile, dupa care se prajeste in tigaie pana cand s-a rumenit frumos. Se scoate intr-o farfurie si se procedeaza asemanator cu toate fileurile de piept de pui. Se ia o tava de cuptor si se aseaza in ea bucatile prajite anterior, dupa care se ung bine cu pasta de bulion si se presara cu parmezan sau cascaval ras deasupra. Se orneaza deasupra cu cate o feliuta de ardei sau rosii si se introduce tava in cuptorul preincalzit unde se tine 5 minute pana cand cascavalul este topit. Se scot din cuptor si se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi prajiti sau o salata.
Pollo parmigiano, o mancare din carne de pui foarte gustoasa, aspectuoasa si apetisanta imprumutata din bucataria italiana datorita gustului sau delicat de piept de pui in combinatie cu parmezan care place atat celor mari cat si celor mici. Pui cu parmezan (pollo alla parmigiana), o mancare italiana de care nu te mai saturi!
POFTA BUNA!
O delicatesa italiana foarte reusita!
RăspundețiȘtergere